RekisteröitymisohjeTietosuojaseloste

Tutustu yhdistyksen Facebook-sivuun sekä yhdistyksen avoimeen keskusteluryhmään

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Haku

— Forum Scope —
— Sama sana —

— Valinnat —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Rekisteröidy Salasana hukassa?
Otsikon peukutukset 0 Otsikon peukutukset 0 (0 votes) 
sp_TopicIcon
Luonnollinen ilmankostuttaja - kirjopeippi (Coleus)
sp_NewPost Lisää viesti sp_NewTopic Lisää uusi otsikko
Avatar
wellpelko
Vieras
Guests
1
27 huhtikuun, 2016 - 13:30
sp_Permalink sp_Print
0
sp_QuotePost

Kokeilin viime syksynä tällaista konstia orkideaterraarion ilman kosteuden tasapainotukseen: ongelmana on aina ollut muidenkin huonekasvien kanssa talvi, ja minulla on ollut jokavuotinen operaatio pitää kirjopeippi hengissä talven yli. Tähän asti ei ole onnistunut, vaan ollaan tuuperruttu viimeistään kevättalvella kalkkiviivoille niinsanotusti. Nyt pistin siitä pistokkaan syksyllä jo orkkuterraarioon, kun siellä oli tilaa. Keinovalon turvin se juurtui hyvin ja alkoi rehottaa. Samalla huomasin, että jokin muukin alkoi rehottaa. Ensin vuosia kitunut Oncidium, ja sitten samalla tavalla ongelmallinen Paphiopedilum, jota olin välillä pitänyt ikkunalaudalla, välillä terraariossa. Nyt alkoivat kumpikin ihan selvästi voida paremmin, Oncidiumiin alkoi tulla myös uusia ilmajuuria. Silloin hoksasin, että kaiken takana saattoi olla parantunut ilmasto lähinnä ilmankosteuden, mutta varmaan myös lisääntyneen hapen myötä. Kirjopeippi nimittäin varmasti hönkäili siellä runsaista lehdistään suuret määrät happea orkkureppanoitteni elvytykseksi. Kosteuden myös tunsi kohonneen ihan aistinvaraisesti terraarion huoltotoimenpiteissä. Lasit eivät kuitenkaan huurru missään vaiheessa, eikä myöskään kondenssivettä kerry pinnoille.

Kirjoipeippi on siitä hyvä, että se on nopeakasvuinen, joten siitä saa pistokkaita, joita voi sitten laittaa terraarioon tilalle, kun siirtää liian suureksi kasvaneen taimen välillä ikkunalaudalle. Lisäksi se tuo mukavasti rehevyyttä ja lisäväriä erityisesti vähemmän kukkivana kautena. Suosittelen! Saattaa löytyä myös muita tällaisia tasapainottavia kasveja, joita kannattaisi käyttää terraarioissa. Kasvavathan ne luonnossakin yhdessä toisten kasvien kanssa.

Terraariona minulla on keksikokoinen akvaario, jonka kansilasit ovat 1/3 kapeammat kuin akvaario jättäen tuuletusaukon loisteputkilampun kohdalle. Laitan akvaario/terraariooni vielä tuulettimen tietokoneen kotelotuulettimesta, jolloin varmaankin kasvutulos vielä paranee.hymyilee

Keskustelualueen aikavyöhyke: Europe/Helsinki

Suurin käyttäjämäärä: 80

Käyttäjiä juuri nyt:
4 Vieras(ta)

Tämän sivun lukijoita nyt:
1 Vieras(ta)

Aktiivisimmat käyttäjät:

aLycaste: 231

s.sipuli: 137

Teenjuoja: 114

Sirkeli: 102

MaNi: 72

Tillandsia: 40

nikke: 8

Uusimmat käyttäjät:

Ari Matikka

Mary Paid Memberships Pro

Ella Ellukainen

Veikko Tarhuri

Zappo Testuser

AriWEB Matikka

Tuija Matikka

OK

aava.hartiala

Harri Paalanen

Tilastot:

Ryhmät: 1

Aihealueita: 28

Otsikoita: 367

Viestejä: 2921

 

Käyttäjätilastot:

Vieraskirjottajia: 136

Käyttäjiä: 108

Moderaattoreita: 1

Ylläpitäjiä: 1

Ylläpitäjiä: Ylläpito

Moderaattoreita: wphuolto