RekisteröitymisohjeRekisteriseloste ja henkilötietojen käyttäminen

Tutustu myös yhdistyksen Facebook-sivuun sekä yhdistyksen avoimeen keskusteluryhmään Facebookissa

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Haku

— Forum Scope —
— Sama sana —

— Valinnat —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Rekisteröidy Salasana hukassa?
Otsikon peukutukset +4 Otsikon peukutukset +4 (4 votes) 
sp_TopicIcon
Pienoiskasvihuone
sp_NewPost Lisää viesti sp_NewTopic Lisää uusi otsikko
Avatar
Andrea
Vieras
Guests
9
1 maaliskuun, 2015 - 10:32
sp_Permalink sp_Print
0
sp_QuotePost

Kiitos! hymyilee

Avatar
murre
Vieras
Guests
8
1 maaliskuun, 2015 - 08:05
sp_Permalink sp_Print
+1
sp_QuotePost

Minä ostin 15€ pakkasvahdin viime syksynä se on ollut putkenpäitä lämmittämässä talvella, mutta ostin sen kasveja varten että saan ne pidettyä keväällä ulkona aikaisemmin.

Avatar
Likkipi
Vieras
Guests
7
28 helmikuun, 2015 - 23:54
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory
+1
sp_QuotePost

Pakkasvahti-nimellä löytyy varmaan hyvin varustetuista rauta- tms. kaupoista. Ei ole varmaan hinnankiroissa, minä en tiedä hintaa kun on miehen hankkima ja hän on sen ihan toisiin tarkoituksiin alunperin hankkinut kun minun kukkasiani varjelemaan. Hän kumminkin keksi tuon orkideoille syksykylmille vahdiksihymyileeLykkyä ‘jo kohta’ kaapin virittelyyn hymyilee

Avatar
Andrea
Vieras
Guests
6
27 helmikuun, 2015 - 08:53
sp_Permalink sp_Print
0
sp_QuotePost

Kiitos! En tunne vielä näitä pakkasvahtimia. Löytyykö puutarhakaupoista? Käyn joskus katsomassa, jos löytyisi semmoinen joka sopisi sille pienelle kasvihuoneelle, jos ei maksa paljon. Jos pystyisin ylläpitämään sen lämpötilan noin 10 – 15 asteen tienoilla syksyllä/alkutalvella, olisi paljon helpompaa tarjottaa dendroille turvallista talvilepoa.

Avatar
Likkipi
Vieras
Guests
5
25 helmikuun, 2015 - 21:42
sp_Permalink sp_Print
+1
sp_QuotePost

Tuo on pitkälti ‘paikkakysymys’, mutta täällä Kuopion ilmasto-olosuhteissa jouduin seuraamaan myös syysöiden lämpätiloja pikkukaapissa tarkoin.

Isommassa oli orkideat aika pitkään syksylle, sillä sen sisällä sopi olemaan pienikokoinen pakkasvahti. Oviaukon pidin koko matkalta kiinni ja ilma vaihtui syystuulilla mukavasti kaapissa, sen kulkien alakautta kaappiin ja laipion pikkureijistä ulos. Kaappi ei hikoillut/pisaroinut. Orkideat olivat kaapissa vielä kun ulkona oli syysöinä jopa alle 10 astetta lämmintä – kaapissa pakkasvahdin ansiosta vajaan 20. Pakkasvahdissa on termostaatti. Käytän pakkasvahtia syksyllä niin lyhyen aikajakson, että en ole kokenut sen tuhlaavan sähköä liialti.

Avatar
Andrea
Vieras
Guests
4
23 helmikuun, 2015 - 13:50
sp_Permalink sp_Print
0
sp_QuotePost

Kiitos vastauksista! Kertoisitteko vielä kuinka kauan pystytte pitämään kasvit sillä pienellä kasvihuoneella ulkona syksyllä? Pystyykö ulkoiluttamaan niitä pitempään, siis kuinka paljon kasvihuone suojaa niitä ulkolämpötilasta kun alkaa tulla kylmää?

Avatar
Likkipi
Vieras
Guests
3
22 helmikuun, 2015 - 19:35
sp_Permalink sp_Print
+1
sp_QuotePost

Minulla on ollut tuo sama kaappi parvekkeekkeella ja olisi vieläkin, jos en olisi hankkinut sen tilalle isompaa. Isomman ostin kun kesällä ulkoilevien orkideojen määrä kasvoi, tuon pienemmän annoin eteenpäin – orkideaharrastajalle.Tuo kuvasi kaappi on todella toimiva ja nättikin vielä. Minä leikkaan näihin muoviikasvikaappeihin aina laipiooon pari pientä reikää, ilmankierron takaamiseksi. Olen saanut myös tuta, että kaapin lämpötilaa pitää vahtia jos se on auringossa ja ovet kiinni, silloin kukat palavat alta aikayksikön. Minun kaapit ovat olleet aina parvekkeella (ei ole ainakaan etanavaaraa) ja vähän varjossa. Hienosti toimivat. Tässä kuvat siitä pienestä ja nyt käytössä olevasta isommasta kasvikaapeistani.

kaappi-elok13-uk-1.jpg

Iso kaappi vasemmalta ja oikealta kuvattuna hymyilee

blogi-mkaappi-2014-vas.jpgblogi-mkaappi-2014-oik.jpg

Avatar
Hellevi
Vieras
Guests
2
17 helmikuun, 2015 - 10:21
sp_Permalink sp_Print
0
sp_QuotePost

Minulla oli tuollainen pienoiskasvihuone viime kesänä parvekkeella. Siihen sopii paljon kasveja.Kesällä laitoin varjostusverkon päälle, ettei aurinko polta kasveja. Nyt olen ostanut pakkasvahdin, ja aion kokeilla sitä heti alkukesästä.

Avatar
Andrea
Vieras
Guests
1
16 helmikuun, 2015 - 22:33
sp_Permalink sp_Print
0
sp_QuotePost

Onko teillä kokemusta tämmöisistä pienoiskasvihuoneista, ja kuinka paljon ne suojaavat kasvit lämpötilavaihteluista? Pysyykö ilma siellä sisällä yhtään lämpimämpänä kuin ulkona, tai suojaako se vain vetoa vastaan?

Asun kerrostalossa ja mulla on lasitettu parveke. Suurin osa orkideoistani viettää kesää siellä, lasit auki. Kun alkaa olla kylmää öisin, syksyn lopussa, pidän lasit kiinni. Jossain vaiheessa siirrän orkideat sisään, mutta jotta dendrot kukkisivat, niiden täytyy jäädä sinne pitempään. Jos alkutalvi ei ole kovin kylmää, talvilepo onnistuu siellä kunnes yöpakkaset alkavat.

Yleensä parvekkeella on plussa asteita pitkään, vaikka olisi jo pakkasta ulkona. Siksi tämän talven alussa tein semmoisen virheen, että pidin dendrobium cucullatumin ja d. nobileen parvekkeella aika kauan pitämässä kuivaa talvilepoa. Parvekkeella lämpötila oli joskus +5, mutta ulkona kylmää. Ja kun lasitus ei ole tiivis, on vetoa. Ja kylmä veto tappoi cucullatumin, ja vahingoitti aika pahasti nobileen. pettynyt

Jos ne olisivat olleet tuommoisessa muovitetussa pienoiskasvihuoneessa (lasitetussa parvekkeella), olisivatko ne kestäneet paremmin? Olisiko ollut yhtään lämpimämpi sen sisällä?

Olisiko tuommoisesta kasvihuoneesta apua? Onko kukaan kokeillut sitä samanlaisissa olosuhteissa?

Keskustelualueen aikavyöhyke: Europe/Helsinki

Suurin käyttäjämäärä: 80

Käyttäjiä juuri nyt:
1 Vieras(ta)

Tämän sivun lukijoita nyt:
1 Vieras(ta)

Aktiivisimmat käyttäjät:

aLycaste: 231

s.sipuli: 137

Teenjuoja: 114

Sirkeli: 102

Pepe: 79

MaNi: 72

veronica: 51

Tillandsia: 40

Labi: 21

nikke: 8

Uusimmat käyttäjät:

Ari Matikka

Heli Nyyssönen

Anu Ellilä

therese

Iina Kukkonen

Kristina Backman

Taina Pellinen

Ria Hiekkala

leena_salmela

keiju45

Tilastot:

Ryhmät: 1

Aihealueita: 28

Otsikoita: 367

Viestejä: 2921

 

Käyttäjätilastot:

Vieraskirjottajia: 134

Käyttäjiä: 108

Moderaattoreita: 1

Ylläpitäjiä: 1

Ylläpitäjiä: Ylläpito

Moderaattoreita: wphuolto