RekisteröitymisohjeRekisteriseloste ja henkilötietojen käyttäminen

Tutustu myös yhdistyksen Facebook-sivuun sekä yhdistyksen avoimeen keskusteluryhmään Facebookissa

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Haku

— Forum Scope —
— Sama sana —

— Valinnat —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Rekisteröidy Salasana hukassa?
sp_Feed
Otsikon peukutukset 0 Otsikon peukutukset 0 (0 votes) 
sp_TopicIcon
Lokakuu
sp_NewPost Lisää viesti sp_NewTopic Lisää uusi otsikko
Avatar
stella
Vieras
Guests
8
26 lokakuun, 2020 - 19:30
sp_Permalink sp_Print
0
sp_QuotePost

Belleara Peggy Ruth Carpenter on availlut kukkiaan. Kaikkiaan kukkavarteen on tulossa 7 kukkaa, joista viimeinen vielä nupussa. Näissä on hieman mausteinen tuoksu. Kolme hieman pienempää kukkavartta on vielä kasvamassa. Tämä kasvi tuli vuoden 2015 yhteistilauksessa ja on kukkinut muutamia kertoja aikaisemminkin.

Reilu viikko sitten viikonloppuna Cattllianthe Portia avasi ensimmäisen kukkansa ja nyt on kaikki kolme kukkaa auki. Niissä on mieto, makea tuoksu. Ostin tämän jakopalan vuosi sitten marraskuussa yhdistyksen kuukausikokouksen huutokaupasta. Jakopala on Jussi Gävertin kasvista, jonka hän on puolestaan saanut Mirja Vuorisalolta.

Paphiopedilum insigne avasi kolmannen kukkansa. Kaksi ensimmäistä se teki kesällä. Toinen kukista kesti todella pitkään, kun kasvi oli parvekkeella.

Odotan kovasti Paphiopedilum Kevin Porterin kukan avautumista. Nuppu on kasvanut varsin hitaasti jopa paphien mittapuun mukaan. Tämä pieni venuksenkenkä tuntuu muutenkin olevan hidas kasvamaan (tai sitten se sinnittelee vain jotenkin hengissä). Pieni uuden verson alku on näkyvissä lehtiruusukkeen tyvellä.

Belleara-Peggy.jpgC-Portia.jpgpaphiopedilum-insigne.jpgPaphiopedilum-Kevin-Porter.jpg

Avatar
Pepe
Jäsen
Members
Viestejä: 79
Liittynyt:
14 lokakuun, 2017
sp_UserOfflineSmall Ei kirjautunut
7
19 lokakuun, 2020 - 21:24
sp_Permalink sp_Print
0
sp_QuotePost

Pikantti punanen varsi vihreä kukka, kyllähän nämä osaa yllättää. Kiitos “sutiknoi x tangrinum” vinkistä, ei ole täälläkään väsännyt yhtä keikiä enempää, siinä kaikki, tuli taloon kun piti olla antenni sukua; mitä antaa. KEW ja RHS antaa huonosti kaupallisia hybridinimiä, ne nimethän on suurempi ja loputtomasti uusiutuva ajankulu kuin varsinaiset naatit.

Tämä Mini Gambria “Ikukukka” ollut yli 3v kukassa, oncidium hunajaa tuoksussa, oikein kiltti ei kiipeile, eikä ryppyile, vanat molemmin puolin pukkaa jo ennen bulbin täyttä kypsymistä, kaakon akkunalla koko ajan, tarttui Baukkarista.

D. Berry Oda ollut sisällä jo kuukauden.Mini-Gambria-20201019_161032-cc.jpgmarjaloota.jpg

Avatar
Teenjuoja
Jäsen
Members
Viestejä: 114
Liittynyt:
11 kesäkuun, 2010
sp_UserOfflineSmall Ei kirjautunut
6
16 lokakuun, 2020 - 20:21
sp_Permalink sp_Print
0
sp_QuotePost

DSC_0901.JPGDSC_0904.JPG

Dendrobium Bandaraya Ipoh kukkii ensimmäisen kerran, tämä on viimeiseltä yhteistilauskerraltani parin vuoden takaa. Kukat eivät taida aueta ihan levälleen, aukeaminen on muutenkin erittäin hidasta. Tämä ei ole kasvanut vuoteen eli sen jälkeen kun sen kasvava verso sai kolhun ja katkesi. Kukat ovat vanhemmassa verhossa ja kukinnan laukaisi oleilu viileällä parvekkeella elokuussa. Tämä tuoksuu kevyesti hunajaiselta läheltä nuuhkaistessa. Kukkavarren punaruskea väri on hauska.

Toinen samassa tilauksessa tullut, joka on nimilapun mukan D. sutiknoi x tangerinum, ei ole kukkinut mutta on tehnyt pari keikiä. Jospa se piristyy, kun saan toivon mukaan ensi viikolla hyvän kasvilampun. Alun perinkin arvelin, että Kargen antama nimi on ilman muuta väärä, koska molemmat väitetyt emokasvit ovat suuria, pitkävartisia, joilla on lyhyet lehdet, mutta saamani kasvi on aika pieni (siksi sen tilansinkin) ja sillä on tiheässä pitkiä, kapeita lehtiä. Väärä nimi ei minua haittaa, jos kukat ovat sellaiset kuin Kargen kuvassa. Oletan, että nimilapusta puuttuu osa oikeasta nimestä ja että sutiknoi x tangerinum (virallisesti Nicha Natron) on ehkä toinen kasvin vanhemmista. No, joka tapauksessa molemmat dendrot ovat papualaista, Spatulata-sektion alkuperää. Aika kaukana ovat kotoaan, lämpimältä meren saarelta. Orchidroots-sivustolta on kätevä selvitellä näitä sukulaisuussuhteita.

Avatar
MaNi
Jäsen
Members
Viestejä: 72
Liittynyt:
6 helmikuun, 2011
sp_UserOfflineSmall Ei kirjautunut
5
15 lokakuun, 2020 - 16:05
sp_Permalink sp_Print
0
sp_QuotePost

Hieno pölyhuiskunauraa. Kunpa minäkin saisin kasvini kukkimaan, mutta se ei ole yrittänyt kukkia, tehnyt vain muutaman verson.

Avatar
Sirkeli
Suomi
Jäsen
Members
Viestejä: 102
Liittynyt:
2 helmikuun, 2011
sp_UserOfflineSmall Ei kirjautunut
4
14 lokakuun, 2020 - 19:02
sp_Permalink sp_Print
0
sp_QuotePost

Bulbophyllum medusae tuli taloon kesällä ja teki heti tultuaan vähän kärsineen näköisen kukkasen.

Nyt siihen ilmestyi uusi kukkavarsi, joka kasvoi nopeasti ja kukka avautui pari päivää sitten. Se kasvoi kokoa ja hiukset pitenivät.  Kauankohan kutreja saa ihailla, nätti on!

IMG_20201014_153010_BURST001_COVER.jpg

Avatar
MaNi
Jäsen
Members
Viestejä: 72
Liittynyt:
6 helmikuun, 2011
sp_UserOfflineSmall Ei kirjautunut
3
12 lokakuun, 2020 - 17:43
sp_Permalink sp_Print
0
sp_QuotePost

Hieno kukinta Sirkelin Ascocentrumissa. Tuota kasvia minulla ei ole koskaan ollut, tällä hetkellä kaapissa nököttää A. garayi joka on viime vuosina kieltäytynyt kukkimasta. Kasvattelee kyllä lehtiä ja juuria ja näyttää hyväkuntoiselta. Mikä lie rehua vaivaa.

Avatar
Sirkeli
Suomi
Jäsen
Members
Viestejä: 102
Liittynyt:
2 helmikuun, 2011
sp_UserOfflineSmall Ei kirjautunut
2
12 lokakuun, 2020 - 15:17
sp_Permalink sp_Print
0
sp_QuotePost

Kesällä tuli Schwerteriltä Ascocentrum christensonianum, iso juuri-versokimppu. Ripustin sen lasikkoon ja liottelin juuria pari kertaa viikossa ämpärissä. Syksyllä siihen ilmestyi nuppurypäleitä ja nyt se kukkii!1-IMG_20201011_133800_BURST003-2.jpg2-IMG_20201011_133414_BURST001_COVER-1.jpg3-IMG_20201011_134148_BURST002-1.jpg

Avatar
stella
Vieras
Guests
1
9 lokakuun, 2020 - 18:04
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory
0
sp_QuotePost

Olisiko tässä kuussa kuuraisia aamunkoittoja tiedossa?

Ainakin lokakuun alkaessa Dendrobium Forsty Dawn aukaisi ensimmäisen kukkansa, joka on noin 7,5 cm kanttiinsa.

Tilasin kasvin viime vuoden näyttelyyn Kargelta. Itse asiassa tilasin Den. Dawn Maree’n, mutta tämä sieltä tuli. Dawn Maree on Dendrobium formosumin ja Den. cruentumin primaaristeymä, kun taas Frosty Dawnissa on toisena vanhempana on Den. Dawn Maree ja toisena Den. Lime Frost, joka puolestaan on Den. cruentumin ja Den. scarbrilinguen risteymä. Netissä olevien kuvien perusteella nämä ovat aika samannäköisiä ja molemmissa risteymissä näyttää olevan kuvien perusteella vaihtelua kukkien ja etenkin huulen värityksessä.

Tämä ei ole mikään ihan pieni kasvi. Pisin bulbeista on reilut 50 cm. Kasvin koko oli pienoinen yllätys ja mietin jo kasvin myymistä, mutta sattuneesta syystä ei ole ollut yhdistyksen basaaria. Kesäksi tuuppasin sen parvekkeelle. Uusia bulbeja se ei ole kasvattanut, joten jotain pitäisi hoidossa vielä parantaa…

 

Dendrobium-Frosty-Dawn-3.JPG

Keskustelualueen aikavyöhyke: Europe/Helsinki

Suurin käyttäjämäärä: 80

Käyttäjiä juuri nyt:
2 Vieras(ta)

Tämän sivun lukijoita nyt:
1 Vieras(ta)

Aktiivisimmat käyttäjät:

aLycaste: 231

s.sipuli: 137

Teenjuoja: 114

Sirkeli: 102

Pepe: 79

MaNi: 72

veronica: 51

Tillandsia: 40

Labi: 21

nikke: 8

Uusimmat käyttäjät:

Anu Ellilä

therese

Iina Kukkonen

Kristina Backman

Taina Pellinen

Ria Hiekkala

leena_salmela

keiju45

Hanna Vickholm

Labiata

Tilastot:

Ryhmät: 1

Aihealueita: 28

Otsikoita: 367

Viestejä: 2921

 

Käyttäjätilastot:

Vieraskirjottajia: 133

Käyttäjiä: 109

Moderaattoreita: 1

Ylläpitäjiä: 1

Ylläpitäjiä: Ylläpito

Moderaattoreita: wphuolto