Rekisteröitymisohje / Rekisteriseloste ja henkilötietojen käyttäminen
Tutustu myös yhdistyksen Facebook-sivuun sekä yhdistyksen avoimeen keskusteluryhmään Facebookissa
A A A
2 heinäkuun, 2018

Belleara Peggy Ruth Carpenter on availlut kukkiaan. Kaikkiaan kukkavarteen on tulossa 7 kukkaa, joista viimeinen vielä nupussa. Näissä on hieman mausteinen tuoksu. Kolme hieman pienempää kukkavartta on vielä kasvamassa. Tämä kasvi tuli vuoden 2015 yhteistilauksessa ja on kukkinut muutamia kertoja aikaisemminkin.
Reilu viikko sitten viikonloppuna Cattllianthe Portia avasi ensimmäisen kukkansa ja nyt on kaikki kolme kukkaa auki. Niissä on mieto, makea tuoksu. Ostin tämän jakopalan vuosi sitten marraskuussa yhdistyksen kuukausikokouksen huutokaupasta. Jakopala on Jussi Gävertin kasvista, jonka hän on puolestaan saanut Mirja Vuorisalolta.
Paphiopedilum insigne avasi kolmannen kukkansa. Kaksi ensimmäistä se teki kesällä. Toinen kukista kesti todella pitkään, kun kasvi oli parvekkeella.
Odotan kovasti Paphiopedilum Kevin Porterin kukan avautumista. Nuppu on kasvanut varsin hitaasti jopa paphien mittapuun mukaan. Tämä pieni venuksenkenkä tuntuu muutenkin olevan hidas kasvamaan (tai sitten se sinnittelee vain jotenkin hengissä). Pieni uuden verson alku on näkyvissä lehtiruusukkeen tyvellä.

14 lokakuun, 2017

Pikantti punanen varsi vihreä kukka, kyllähän nämä osaa yllättää. Kiitos “sutiknoi x tangrinum” vinkistä, ei ole täälläkään väsännyt yhtä keikiä enempää, siinä kaikki, tuli taloon kun piti olla antenni sukua; mitä antaa. KEW ja RHS antaa huonosti kaupallisia hybridinimiä, ne nimethän on suurempi ja loputtomasti uusiutuva ajankulu kuin varsinaiset naatit.
Tämä Mini Gambria “Ikukukka” ollut yli 3v kukassa, oncidium hunajaa tuoksussa, oikein kiltti ei kiipeile, eikä ryppyile, vanat molemmin puolin pukkaa jo ennen bulbin täyttä kypsymistä, kaakon akkunalla koko ajan, tarttui Baukkarista.
D. Berry Oda ollut sisällä jo kuukauden.

11 kesäkuun, 2010

Dendrobium Bandaraya Ipoh kukkii ensimmäisen kerran, tämä on viimeiseltä yhteistilauskerraltani parin vuoden takaa. Kukat eivät taida aueta ihan levälleen, aukeaminen on muutenkin erittäin hidasta. Tämä ei ole kasvanut vuoteen eli sen jälkeen kun sen kasvava verso sai kolhun ja katkesi. Kukat ovat vanhemmassa verhossa ja kukinnan laukaisi oleilu viileällä parvekkeella elokuussa. Tämä tuoksuu kevyesti hunajaiselta läheltä nuuhkaistessa. Kukkavarren punaruskea väri on hauska.
Toinen samassa tilauksessa tullut, joka on nimilapun mukan D. sutiknoi x tangerinum, ei ole kukkinut mutta on tehnyt pari keikiä. Jospa se piristyy, kun saan toivon mukaan ensi viikolla hyvän kasvilampun. Alun perinkin arvelin, että Kargen antama nimi on ilman muuta väärä, koska molemmat väitetyt emokasvit ovat suuria, pitkävartisia, joilla on lyhyet lehdet, mutta saamani kasvi on aika pieni (siksi sen tilansinkin) ja sillä on tiheässä pitkiä, kapeita lehtiä. Väärä nimi ei minua haittaa, jos kukat ovat sellaiset kuin Kargen kuvassa. Oletan, että nimilapusta puuttuu osa oikeasta nimestä ja että sutiknoi x tangerinum (virallisesti Nicha Natron) on ehkä toinen kasvin vanhemmista. No, joka tapauksessa molemmat dendrot ovat papualaista, Spatulata-sektion alkuperää. Aika kaukana ovat kotoaan, lämpimältä meren saarelta. Orchidroots-sivustolta on kätevä selvitellä näitä sukulaisuussuhteita.

2 helmikuun, 2011

Bulbophyllum medusae tuli taloon kesällä ja teki heti tultuaan vähän kärsineen näköisen kukkasen.
Nyt siihen ilmestyi uusi kukkavarsi, joka kasvoi nopeasti ja kukka avautui pari päivää sitten. Se kasvoi kokoa ja hiukset pitenivät. Kauankohan kutreja saa ihailla, nätti on!

2 heinäkuun, 2018

Olisiko tässä kuussa kuuraisia aamunkoittoja tiedossa?
Ainakin lokakuun alkaessa Dendrobium Forsty Dawn aukaisi ensimmäisen kukkansa, joka on noin 7,5 cm kanttiinsa.
Tilasin kasvin viime vuoden näyttelyyn Kargelta. Itse asiassa tilasin Den. Dawn Maree’n, mutta tämä sieltä tuli. Dawn Maree on Dendrobium formosumin ja Den. cruentumin primaaristeymä, kun taas Frosty Dawnissa on toisena vanhempana on Den. Dawn Maree ja toisena Den. Lime Frost, joka puolestaan on Den. cruentumin ja Den. scarbrilinguen risteymä. Netissä olevien kuvien perusteella nämä ovat aika samannäköisiä ja molemmissa risteymissä näyttää olevan kuvien perusteella vaihtelua kukkien ja etenkin huulen värityksessä.
Tämä ei ole mikään ihan pieni kasvi. Pisin bulbeista on reilut 50 cm. Kasvin koko oli pienoinen yllätys ja mietin jo kasvin myymistä, mutta sattuneesta syystä ei ole ollut yhdistyksen basaaria. Kesäksi tuuppasin sen parvekkeelle. Uusia bulbeja se ei ole kasvattanut, joten jotain pitäisi hoidossa vielä parantaa…
Suurin käyttäjämäärä: 80
Käyttäjiä juuri nyt:
1 Vieras(ta)
Tämän sivun lukijoita nyt:
1 Vieras(ta)
Aktiivisimmat käyttäjät:
Olivia: 441
aLycaste: 231
s.sipuli: 133
Teenjuoja: 106
Catasetum: 103
Sirkeli: 102
ruukkutarhuri: 98
MaNi: 66
Pepe: 65
veronica: 51
Uusimmat käyttäjät:
pirrre
Kulomlee1
leena.laukkanen20
Oskari Pirskanen
Outi Vattulainen
Hanne Dumur-Laanila
Henna Helén
ojala.marjatta
Eva Ojala
Marja-Liisa Ojavuo
Tilastot:
Ryhmät: 1
Aihealueita: 28
Otsikoita: 361
Viestejä: 2881
Käyttäjätilastot:
Vieraskirjottajia: 116
Käyttäjiä: 139
Moderaattoreita: 1
Ylläpitäjiä: 1
Ylläpitäjiä: Ylläpito
Moderaattoreita: wphuolto