Rekisteröitymisohje / Rekisteriseloste ja henkilötietojen käyttäminen
Tutustu myös yhdistyksen Facebook-sivuun sekä yhdistyksen avoimeen keskusteluryhmään Facebookissa
A A A
22 lokakuun, 2011

Tuo ei välttämättä ole Encyclia cordigera, vaan joku muu Encyclia, niitähän riittää ja kukatkin ovat usein melko samannäköisiä, eli ei ole helppo tunnistaa. Päivämäärällä 22.5.2018 löytyy kuvia edesmenneestä kasvistani, joka melko suurella varmuudella oli oikeasti Enc. cordigera.

11 kesäkuun, 2010

Kukka tänään auki, ihan ilmeinen E. cordigera hän sitten kuitenkin on, vaikka myös toinen kasvunsa alussa oleva verso on tehnyt nupun latvaan. Myös hyvä tuoksu tuli kaupan päälle. Nuppu jökötti saman näköisenä pitkään mesipisara kärjessään ja luulin sen jo kuihtuvan. Lopulta huuhtelin meden varovasti pois ja hiukan avitin aukeamista, kun ajattelin, että tahmapisara liimaa nupun kuivassa sisäilmassa liian tiukasti kiinni. Tykkään tällaisesta kukasta tosi paljon, toivattavasti saan kasvin viihtymään ja kukkimaan tulevinakin vuosina.

6 helmikuun, 2011

Kyllä Enc. cordigera tekee kukkavanan bulbin kärjestä, liekö tuossa jokin kasvuhäiriö, kun puskee nuppua keskenkasvuisesta versosta. Jos se kukkii, niin sitten lajimääritys helpottuu.
Tuo Epidendrum floribundumin nimellä Kargelta myyty kasvi on todennäköisesti Epicyclia Serena O’Neill. Ainakin oma kasvini on kuvien mukaan sellainen. Kasvissa on vain se vika, että sinä on jokin tauti joka tekee mustia laikkuja lehtiin ja bulbeihin. Kukkahan on aika vaatimaton, mutta tuoksu on taivaallinen. Hävitin ensimmäisen kasvini, kun ajattelin että tauti saattaisi levitä muihin kasveihini. Onneksi näin ei ole käynyt.
Tilasin uuden kasvin, mutta siinäkin on sama tauti. Täytynee kokeilla vielä sitä Domestosta, jospa se auttaisi.
Löysin YouTubesta juttua ko. kasvista, mutta senkin lehdissä näkyi saman taudin vioitus.

11 kesäkuun, 2010

En sentään ole tuosta kasvista vielä luopumassa. Jos se kasvaa ja kukkii kiltisti eikä ole kovin ruma, saa jäädä tänne asumaan, oli mikä tahansa. Enkä vielä sulje pois, ettei se olisi se mikä lapussa lukee – lienee joskus mahdollista, että kukinto tulisi keskenkasvuiseen bulbiin ja verso kasvaisi täyteen mittaan vasta sen jälkeen. Viime kesä siltä meni toipumiseen ja juurten kasvatteluun. Ehkä se talven hiljaiselon jälkeen nyt hoksasi, että alkaa olla kukinta-aika eli kevät, ja päätti tehdä nuput edes johonkin. Jos nuput jaksavat kehittyä kukiksi, lajimääritys tarkentunee. Koetin tutkia Wichmannin sivuilta, olisiko siellä jokin kasvi, jonka kanssa nimilappu olisi vaihtunut, mutta en löytänyt oikein mitään järkevää vaihtoehtoa. Kaikki epidendrumit ja encycliat vaikuttavat kasvattavan kukkavanan bulbin kärkeen, oncidiumeilla taas ne taitavat tulla lehtihangoista.

14 lokakuun, 2017

Juuri samoin olen lukenut ja nähnyt, en tunne varsinaista rotumääritelmää ja lehdessä oli kerrottu suuresta vaihtelevuudesta, ei kuitenkaan kukkavanan kasvusta em paikasta, Jälleen kerran tuntuisi kasvin nimilapun vaihtuneen, tai osin pyyhkiytyneen pois. Tarhoillekin on tullut salanimellä kasveja jotka levinneet edelleen. Kargen Epidendrum floribundum nimellä tullut Encyclia? hybridi? on levinnyt Japaniin näyttelyhinkin asti sillä nimellä? Tunnistuksen helpottamiseksi sukuja ja niiden nimiä vaihdellaan jopa vuosittain. Luovutin emon ja kuva parista takabulbista joissa näkyy leikatun kukkavanan paikka ja habitusta. Tyvellä on ravinnepuikko. Edessä mahdollisesti juurisieni, ne kuihtuvat hyvin nopeasti aamupäivällä. Jos naatti ei miellytä voit kierrättää sen eteenpäin, olen katunut kun annoin muutaman kerran harmistuksissani syyttömien naattien kuolla hoidon puutteesen, uusia vastaavia ei ole löytynyt

11 kesäkuun, 2010

Sain kevään yhteistilauksessa Encyclia cordigeran. Kyseessä on aika pieni yksilö, jolla oli noin tuuman pituiset suikeat bulbit. Lehdet eivät ole tasaisen vihreät, vaan niissä on nätin näköistä heikkoa vipevöintiä, joka ei valitettavasti erotu kuvista. Eläviä juuria oli vain vähän, mutta kasvi kuitenkin juurtui uudelleen istutettuna nähdäkseni ihan hyvin. Nyt olen hiukan alkanut epäillä sen identitettiä. Se on tehnyt nyt pari uutta aivan keskenkasvuista alkua, ja isompaan kasvaa ihan selvästi nuput. Kuitenkin tähän lajiin kuuluvien kasvien kuuluisi tehdä käsittääkseni kukkavarsi täysikasvuisen, lehdellisen bulbin kärkeen, ei suinkaan vanhan bulbin tyveltä. Vai voiko asia olla niin, että kun kasvin alkutaival on ollut vähän vaikea, se kukkii tällä kertaa epätyypillisellä tavalla?
Suurin käyttäjämäärä: 80
Käyttäjiä juuri nyt:
2 Vieras(ta)
Tämän sivun lukijoita nyt:
1 Vieras(ta)
Aktiivisimmat käyttäjät:
Olivia: 441
aLycaste: 231
s.sipuli: 133
Teenjuoja: 106
Catasetum: 103
Sirkeli: 102
ruukkutarhuri: 98
MaNi: 66
Pepe: 65
veronica: 51
Uusimmat käyttäjät:
pirrre
Kulomlee1
leena.laukkanen20
Oskari Pirskanen
Outi Vattulainen
Hanne Dumur-Laanila
Henna Helén
ojala.marjatta
Eva Ojala
Marja-Liisa Ojavuo
Tilastot:
Ryhmät: 1
Aihealueita: 28
Otsikoita: 361
Viestejä: 2881
Käyttäjätilastot:
Vieraskirjottajia: 116
Käyttäjiä: 139
Moderaattoreita: 1
Ylläpitäjiä: 1
Ylläpitäjiä: Ylläpito
Moderaattoreita: wphuolto