RekisteröitymisohjeRekisteriseloste ja henkilötietojen käyttäminen

A A A
Avatar

Please consider registering
Guest

Haku

— Forum Scope —
— Sama sana —

— Valinnat —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Rekisteröidy Salasana hukassa?
Otsikon peukutukset 0 Otsikon peukutukset 0 (0 votes) 
sp_TopicIcon
Lannoitus
sp_NewPost Lisää viesti sp_NewTopic Lisää uusi otsikko
Avatar
MaNi
Jäsen
Members
Viestejä: 44
Liittynyt:
helmikuu 6, 2011
sp_UserOfflineSmall Ei kirjautunut
10
huhtikuu 23, 2017 - 15:57
sp_Permalink sp_Print
0
sp_QuotePost

wellpelko. Jos alat antaa kasveillesi väkevämpää lannoitetta saattavat juuret kärsiä ja kasvualusta ‘myrkyttyä’ kun lannoiteaineet jäävät kasvualustaan. Oletko varma, että valaistus on riittävää?

Oma kaappini on kulmittain ikkunan vieressä (ei siis edessä) 2 led-loisteputkea ja 2 tavallista loiteputkea valaisemassa eikä tämäkään riitä esim Cattleijan kukittamiseen. Vain yksi cattleijoistani (joita minulla on yli 50) suostuu kasvamaan ja kukkimaan säännöllisesti näissä olosuhteissa nimittäin C. Love Knot joka kukkii tälläkin hetkellä. Muille cattleijoille kaappi on vain väliaikainen hoitokoti, kun kasvi on kadottanut juurensa, on muuten vain huonokuntoinen tai niin nuori, että kukintaa joutuu vielä odottelemaan. Jotta saan Cattleyani kukkimaan, pitää niiden päästä kesällä ulos saamaan suoraa auringonpaistetta ja mikä tärkeintä, nauttimaan päivä- ja yölämpötilojen erosta. Samaa käytäntö koskee dedroja. Nekin saa helpoimmin kukkimaan jos niille saa järjestettyä matalamman yölämpötilan ja paljon valoa. 

Cattleijani ovat länsi-ikkunan edessä ledipaneelin alla, mutta tänäkään keväänä ei mikään cattleijoistani jaksanut kukkia, koska viime kesä oli aika pimeä ja kylmä, enkä saanut niitä ulos kuin ihan lyhyeksi aikaa. Niillä, jotka pääsivät ulkoilemaan viime kesänä, nuput näkyivät tupessa, mutta sinne ne myös jäivät. Eivät jaksaneet kasvaa kukintakokoisiksi.

Tulevana kesänä ne pääsevat pieneen seinäkasvihuoneeseen johon hankin lämmittimeksi pakkasvahdin jotta yölämpötila pysyy sopivana. Siellä saavat sitten olla koko kesän.

Em. olosuhteissa lannoitan niitä hevonp-vedellä. sillä saa aikaiseksi lihavia bulbeja. Kun bulbit alkavat valmistua, vaihdan lannoitteen johonkin erittäin vähätyppiseen laatuun ja sitten vain odottelen mitä tapahtuu.

Kun kasvi tulee tarhalta, sen versot ovat isot, onhan se kasvanut optimaalisissa olosuhteissa. Tavallisen ikkunalautakasvattajan on vaikea päästä samoihin saavutuksiin. Poikkeuksia tosin on. Joillakin harrastajilla on ollut onni löytää sellaisia kasveja, jotka ajan kuluessa ovat sopeutuneet tarjottuihin olosuhteisiin, eivätkä ole alkaneet kranttuilemaan olosuhteiden vuoksi. Näitä yksilöitä kannattaakin vaalia hartaudella.

Avatar
wellpelko
Jäsen
Members
Viestejä: 7
Liittynyt:
huhtikuu 27, 2016
sp_UserOfflineSmall Ei kirjautunut
9
huhtikuu 23, 2017 - 13:12
sp_Permalink sp_Print
0
sp_QuotePost

Hei, 

 

oisko jollain vinkkiä tai ohjetta, miten sais “lihotettua” orkkuja niin, että ne kukkisivat runsaammin. Mulla on terraario, jossa valaistus, tuuletus ja kosteuskin 60 – 80 % välillä. Orkut viihtyvät ja kasvavat, mutta uudet versot eivät saavuta läheskään sellaisia mittasuhteita, kun kukkivana ostettaessa kukkaverso on ollut. Esim. Cattleyan versot jäävät paljon laihemmiksi, joten voi olettaa, etteivät ne kuki ollenkaan niin runsaasti kuin ostettaessa. Jos ollenkaan. Muita lajeja Miltonia, Oncidium ja Dendrobium. Viimeisestä tosin D. phalaenopsis -risteymä on kukkinut runsaastikin 2 kertaa vuodessa (tosin talvella taas valonpuute karsii nuppuja), mutta P. nobile -hybridi ei kuki, vaikka uusia versoja kasvaa. Eli miten kannattaisi lannoittaa? Pistänkö vain rain mixiä väkevämmän liuoksen, vai mitä?

Avatar
aLycaste
Jäsen
Members
Viestejä: 218
Liittynyt:
lokakuu 22, 2011
sp_UserOfflineSmall Ei kirjautunut
8
tammikuu 23, 2017 - 22:46
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory
0
sp_QuotePost

Tuolta sitä saa:

http://www.biolan.fi/biolansho…..e=showprod

Edit: Hätäilin, verkkokauppahan olikin jo mainittuhakeltynyt

Avatar
Minni
Jäsen
Members
Viestejä: 29
Liittynyt:
maaliskuu 15, 2016
sp_UserOfflineSmall Ei kirjautunut
7
tammikuu 23, 2017 - 09:45
sp_Permalink sp_Print
0
sp_QuotePost

Mistä ostatte Rain Mixia?

Prisma on jättänyt Rain Mixin pois valikoimistaan. En ole löytänyt pääkaupunkiseudulta vielä yhtään liikettä, joka sitä myy. Onko kenelläkään tietoa, mistä sitä saisi?

…vai onko verkkokauppa ainoa paikka? Onko kukaan tilannut Rain Mixia suoraan Akerne Orchidsilta?

Avatar
Minni
Jäsen
Members
Viestejä: 29
Liittynyt:
maaliskuu 15, 2016
sp_UserOfflineSmall Ei kirjautunut
6
huhtikuu 24, 2016 - 17:14
sp_Permalink sp_Print
0
sp_QuotePost

Kiitos, täytyy toimia noin ja tarkkailla, mitä rehut siitä tykkää. 

Avatar
Hari
Vieras
Guests
5
huhtikuu 24, 2016 - 14:20
sp_Permalink sp_Print
0
sp_QuotePost

Lähtökohtaisesti kastelulannoitteen menekki on aika lailla itsesäätyvä. Kun veden kulutus lisääntyy kasvukaudella, lannoitettakin kuluu enemmän. Jos haluat aluksi pelata varman päälle ja tarkkailla tilannetta, vähennä hieman ohjeen mukaista annostelua. Esimerkiksi perhosorkideoille tätä lannoitetta kannattaa hieman säästellä, koska ne ovat sille aika herkkiä. Myös Phragmipediumit haluavat hyvinkin miedon lannoituksen. Monille nopea- ja reheväkasvuisille lajeille kuten  kymbideille, vandoille, katleijoille ja cataseniae-sukuihin kuuluville orkideoille lannoitetta voi annostella ohjetta reippaammin. Eli vähän tilanteen mukaan ja haistellen on elettävä – tai sitten mietona liuoksena kaikille. Ruskeat lehden kärjet ja aaltoilevat lehden pinnat ovat merkkejä yliannostuksesta. (Ohutlehtisten lajien vekkilehdet taas aiheutuvat todennäköisemmin liian vähästä kastelusta.)

Avatar
Minni
Jäsen
Members
Viestejä: 29
Liittynyt:
maaliskuu 15, 2016
sp_UserOfflineSmall Ei kirjautunut
4
huhtikuu 24, 2016 - 13:39
sp_Permalink sp_Print
0
sp_QuotePost

Ostin Prismasta Rain Mixia. Kuinka usein olette sitä kasveille antanut? Pakkauksen ohjeissa sanotaan, että “jokaisella kastelukerralla”. Ohje vain tuntuu aika ylimalkaiselta, ettei tulisi lannoitettua liikaa. Kasvualustasta ja olosuhteista riippuen voi kastelukertoja olla useammin tai harvemmin.

Avatar
kukkis
Vieras
Guests
3
huhtikuu 16, 2016 - 19:56
sp_Permalink sp_Print
0
sp_QuotePost

Kiitos s.sipuli. Tiesin RainMix lannoitteen, mutta asuinpaikkani kaupoista sitä ei löydy. Otan yhteyttä Biolaniin että RainMixiä saataisiin tämänkin kaupungin kauppoihin.hymyilee

Avatar
s.sipuli
Jäsen
Members
Viestejä: 102
Liittynyt:
helmikuu 9, 2015
sp_UserOfflineSmall Ei kirjautunut
2
huhtikuu 15, 2016 - 16:15
sp_Permalink sp_Print
0
sp_QuotePost

RainMix on parasta:) N-P-K: olisi syytä olla jotain 6-1-6 tai 7-1-6. Typpeä ja kaliumia siis reilusti enemmän kuin fosforia. Fosfori ei nykytiedon mukaan ole niin tärkeää. Ja lannoitetaan ainoastaan kasvussa olevia kasveja. RainMixissä on hyvä puoli se, että typpi on valmiiksi kasville imeytyvässä muodossa. Halvemmissa lannoitteissa typpi vapautuu myöhemmin mikrobitoiminnan seurauksena, ja tämä saattaa tapahtua vasta talvella kasvin jo päädyttyä lepoon.

Avatar
kukkis
Vieras
Guests
1
huhtikuu 14, 2016 - 23:31
sp_Permalink sp_Print
0
sp_QuotePost

Olen seikkaillut kasvieni kanssa lannoiteviidakossa muutaman vuoden, enkä saa tolkkua minkälainen NPK-suhde olisi sopivinta. Yhdessä lannoitteessa on suhde 20-20-20,toisessa 1,5-1,5-1,5 ja muissa siltä väliltä. kertoisitteko millä olette onnistuneet parhaiten. hammentynyt

Keskustelualueen aikavyöhyke: Europe/Helsinki

Suurin käyttäjämäärä: 80

Käyttäjiä juuri nyt:
3 Vieras(ta)

Tämän sivun lukijoita nyt:
1 Vieras(ta)

Aktiivisimmat käyttäjät:

Olivia: 441

aLycaste: 218

orkideajohan: 188

ZaTa: 126

Kristiina Hämäläinen: 118

Catasetum: 103

s.sipuli: 102

ruukkutarhuri: 98

Teenjuoja: 90

Sirkeli: 86

Uusimmat käyttäjät:

kukkamari

Tiina Rytkönen

Sannis

Tuija

Sirpa Kauppinen

Essi Vuori

Pauliina Tuomikoski

Pia Viemerö

Soile Asikainen

Mixa

Tilastot:

Ryhmät: 1

Aihealueita: 28

Otsikoita: 332

Viestejä: 2715

 

Käyttäjätilastot:

Vieraskirjottajia: 86

Käyttäjiä: 199

Moderaattoreita: 1

Ylläpitäjiä: 1

Ylläpitäjiä: Ylläpito

Moderaattoreita: wphuolto