Perhosorkidean hoito

Testaa anonyymisti kuinka perillä olet perhosorkidean hoidosta

Testi koostu 14 kysymyksestä. Vastauksesi pisteytetään. Koska useimmissa kysymyksissä ei ole yhtä ja oikeaa vastausta, useamman vaihtoehdon valinta voi kerryttää enemmän pisteitä. Jotkut vaihtoehdot on kuitenkin todettu muita paremmaksi, joten osaavista valinnoista saa parhaat pisteet. Neutraaleista vaihtoehtoista ei tule pisteitä ja jos valinta suorastaan vahingoittaa orkideaa, siitä seuraa  miinuspisteitä. Lopuksi  näet kokonaissaldosi ja tiedät tarvitsetko oheista hoito-ohjetta lainkaan.

Henkilötietojasi tai IP-osoitettasi ei käytetä, jaeta, eikä tallenneta. Voit uusia testin niin monta kertaa kuin haluat.

Klikkaa tästä testin alkuun

Hoito-ohje

Perhosorkidea kukkii runsaasti, pitkään ja aina uudelleen, kun huomioi sen muutaman perusvaatimuksen. Yleisesti myynnissä olevat nimettömät perhosorkideat ovat kaikki helppoon kotikasvatukseen jalostettuja ja valikoituja useamman lajin risteymiä eli hybridejä. Tämän kasvisuvun suomalainen nimi on perhoskämmekkä ja tieteellinen nimi Phalaenopsis.

Orkideayhdistyksen jäsenille on kertynyt vankka määrä tietoa ja kokemusta siitä miten perhosorkidea saadaan kukoistamaan erityisesti Suomen oloissa. Linkin päässä olevien hoito-ohjeiden kahdeksaan sivuun on koottu keskeinen tieto, jolla onnistut orkideasi uudelleen kukittamisessa vuosi toisensa jälkeen.

Ohjeissa kerrotaan:

  • Mistä tunnistaa hyvälaatuisen orkidean kaupassa ja millaista orkideaa ei kannata ostaa
  • Paljonko ja millaista valoa orkidea tarvitsee.  Talvikauden lisävalo. Miten lehdistä voi päätellä oikean valon määrän.
  • Kukinnan voi käynnistää lämpötilaa säätelemällä. Väärä lämpötila estää kukinnan.
  • Väärä kastelu on yleisin orkidean menettämisen syy. Yksi helppo niksi ohittaa isoimman epäonnistumisen riskin.
  • Orkideaa lannoitetaan, mutta ei samoin kuin yleisiä huonekasveja
  • Perhosorkidea kasvaa luonnossa puiden oksistossa, jonka vuoksi sen kasvualustalla on erityisvaatimuksia
  • Kasvualusta pitää välillä vaihtaa. Videolla (linkki tekstissä) näytetään milloin ja miten kasvualusta vaihdetaan käytännössä.
  • Mitä tehdään vanhoille kukkavarsille tai niihin toisinaan kasvaville pikkutaimille.
  • Perhosorkidean mukana tulee valitettavan sein tuhoeläimiä. Miten niistä päästään eroon.

Lataa maksuton PDF-hoito-ohje TÄSTÄ LINKISTÄ