Perhosorkidean hoito

Testaa anonyymisti kuinka perillä olet perhosorkidean hoidosta

Testi koostu 14 kysymyksestä. Vastauksesi pisteytetään. Koska yhtä ja oikeaa menettelytapaa ei ole olemassa, kaikissa kysymyksissä useampikin vaihtoehto voi kerryttää pisteitä. Jotkut niistä on kuitenkin todettu muita paremmaksi, joten osaavista valinnoista saa parhaat pisteet. Kysymyksen kannalta neutraaleista vaihtoehtoista ei tule pisteitä. Jos valinta jopa vahingoittaa orkideaa, siitä seuraa  miinuspiste. Viimeisen kysymyksen jälkeen näet kokonaissaldosi ja tiedät tarvitsetko oheista hoito-ohjetta lainkaan.

Henkilötietojasi tai IP-osoitettasi ei käytetä, jaeta, eikä tallenneta. Voit uusia testin niin monta kertaa kuin haluat.

Klikkaa tästä testin alkuun

Hoito-ohje

Perhosorkidea kukkii runsaasti, pitkään ja aina uudelleen, kun huomioi sen muutaman perusvaatimuksen. Yleisesti myynnissä olevat nimettömät perhosorkideat ovat kaikki helppoon kotikasvatukseen jalostettuja ja valikoituja useamman lajin risteymiä eli hybridejä. Tämän kasvisuvun suomalainen nimi on perhoskämmekkä ja tieteellinen nimi Phalaenopsis.

Orkideayhdistyksen jäsenille on kertynyt vankka määrä tietoa ja kokemusta siitä miten perhosorkidea saadaan kukoistamaan erityisesti Suomen oloissa. Linkin päässä olevien hoito-ohjeiden kahdeksaan sivuun on koottu keskeinen tieto, jolla onnistut orkideasi uudelleen kukittamisessa vuosi toisensa jälkeen.

Ohjeissa kerrotaan:

  • Mistä tunnistaa hyvälaatuisen orkidean kaupassa ja millaista orkideaa ei kannata ostaa
  • Paljonko ja millaista valoa orkidea tarvitsee.  Talvikauden lisävalo. Miten lehdistä voi päätellä oikean valon määrän.
  • Kukinnan voi käynnistää lämpötilaa säätelemällä. Väärä lämpötila estää kukinnan.
  • Väärä kastelu on yleisin orkidean menettämisen syy. Yksi helppo niksi ohittaa isoimman epäonnistumisen riskin.
  • Orkideaa lannoitetaan, mutta ei samoin kuin yleisiä huonekasveja
  • Perhosorkidea kasvaa luonnossa puiden oksistossa, jonka vuoksi sen kasvualustalla on erityisvaatimuksia
  • Kasvualusta pitää välillä vaihtaa. Videolla (linkki tekstissä) näytetään milloin ja miten kasvualusta vaihdetaan käytännössä.
  • Mitä tehdään vanhoille kukkavarsille tai niihin toisinaan kasvaville pikkutaimille.
  • Perhosorkidean mukana tulee valitettavan sein tuhoeläimiä. Miten niistä päästään eroon.

 PDF-ohje odottaa jo ostoskorissasi kolmen euron hintaan. 

HAE OHJE

Ei tarvitse rekisteröityä, vain nimi ja sähköpostiosoite kuittia varten. Maksu pankki- tai luottokorteilla.

Maksun jälkeen palaudut sivulle, jonka linkkiä klikkaamalla näet PDF-ohjeet.  Löydät linkin myös sähköpostiisi tulevasta viestistä.