ORKIDEALEHTI 1/2007

0,00

Varasto loppu

Kuvaus

Sisältö

Mahtavat neidonvaipat
Epipactis-suku eli neidonvaipat on yksi Euroopan runsaslajisimmista kämmekkäsuvuista, vaikka harrastajat tavallisesti tuntevat vain kolme tavallisinta: tummaneidonvaipan, lehtoneidonvaipan ja suoneidonvaipan. Matti Niissalo esittelee tuttujen ohella suvun muitakin lajeja, sekä luonnonvaraisia että puutarhakasveina viljeltyjä.

Maurin orkideapaviljonki
Mauri Koskela kasvattaa orkideoita Joensuussa sijaitsevassa kasvihuoneessa, jossa kastelu, valaistus ja lämmitys toimivat täysin automaattisesti. Hänen ”paviljonkiinsa” ja pitkäaikaiseen orkideaharrastukseensa kävivät tutustumassa Oili Pentinsaari ja Pekka Pärnänen.

Madagaskarin orkideat
Joulukuun kuukausikokouksen aiheena olivat Angraecum-suvun ja muiden lähisukujen orkideat Oili Pentinsaaren juontamana. Lyhyessä tiivistelmässä esitetään mm. kasvatuksen pääperiaatteet. Lisänä Kari Pohjakallion vetoomus, jossa hän pyytää Angraecum sesquipedalen kasvattajia kertomaan kokemuksistaan, sekä Tuula Hulkkosen kirja-arvio teoksesta Angraecoid Orchids.

Festivaalin rakentelua ja kylvökokeita
Kew Gardensissa opiskeleva Matti Niissalo kertoo kolumnissaan Lontoon orkideakuulumisia.

Orkideatuholaisten kemiallinen torjunta
Biologi Marika Linnamäki opastaa, miten kemiallisia torjunta-aineita tulee käyttää ja mitkä valmisteet sopivat millekin kasvintuhoojalle.

Sata vuotta sitten
Eräässä 1900-luvun alun maalauksessa on kuvattuna kaksi suomalaisissa kodeissa tuolloin kasvatettua orkideaa. Oili Pentinsaari lähti selvittämään, mitä orkideoita ne olivat.

Latinan ja kreikan salaisuuksia – tieteellisten nimien ääntämisohjeita ja etymologiaa
Fil. lis. Heino Vänskä antaa ohjeet kotimaisten kämmeköiden tieteellisten nimien lausumiseen ja selvittää kämmeköiden nimien etymologiaa.

 

50 vuotta yhteiseloa Rossioglossum granden kanssa
Peter Green vieraili kodissa, jossa tiikerikämmeköitä on kasvatettu menestyksekkäästi puolen vuosisadan ajan.

Orkidealehden Postilaatikko
Kysymys-, vastaus- ja kommenttipalsta, jota toimittaa Mariliina Perkko.

Lisätiedot

Paino0.1 kg

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “ORKIDEALEHTI 1/2007”