Orkidealehti 1/2018

5,00

Varasto loppu

Kuvaus

ORKIDEA ON KATALA KUKKA

Yhden orkidean ostaminen johtaa aika usein siihen, että ostaa toisen, kolmannen ja vielä yhden… Orkideainnostus valtaa mielen ja nykyisin tiedon hakeminen on helppoa. Vai onko?

Aloitamme juttusarjan, jossa pyrimme vastaamaan nimenomaan vasta-alkajien kysymyksiin. Tässä numerossa esitellään Phalaenopsis, josta harrastus useimmiten alkaa.

Kevään yhteistilaus tehdään Kargen tarhalta. Olemme poimineet lehteen noin puolet tilattavista lajeista, täydelliset tilauslistat tulossa nettisivuille 17.3.

Laelia-suvun orkideoita pidetään oloissamme vaikeina, mutta niiden vuoden kasvurytmin oivaltaminen ja oikeinen olosuhteiden luominen saa myös ne viihtymään ja upeasti kukkimaan. Usein ne edellyttävät viherhuoneen oloja ja kesäksi pääsyä raikkaaseen ulkoilmaan. Kukinnan upeus korvaa kuitenkin kaiken vaivannäön.

Joka toinen vuosi järjestettävä näyttely on tärkeä tapahtuma, joka kokoaa harrastajat yhteistyöhön. Se antaa myös hienon mahdollisuuden nähdä erikoisempiakin orkideoita, ja myös ostaa niitä kotiin.

Syksyn näyttelyymme tulivat meille jo tutut Kargen ja Currlinin tarhat, sekä uutena Asendorfer. Heidän myyntipöytänsä notkuivat mitä erilaisimmista orkideoista, harrastajien kokoelmat täydentyivät ja monipuolistuivat. Monta uutta, haastavaakin lajia odottaa saavansa asianmukaista, hyvää kohtelua kodeissamme.