ORKIDEALEHTI 2/2008

Mikadonkämmen on herkkä kevään kukkija
Zoja Pienimäki kertoo kokemuksiaan Bletilla striata var. alban kasvattamisesta ja kukittamisesta.

Orkideoiden suojelu
Matti Niissalo tarkastelee, minkälaiset vaarat uhkaavat orkideoita tänään, mitä harrastajan tulisi niistä tietää ja millainen on kämmeköiden suojelun tilanne Suomessa. Artikkelissa on lueteltu Suomessa rauhoitetut kämmekät.

Orkideoiden tuontiin liittyviä rajoituksia
Orkideoiden ostamiseen ja tuontiin Suomen rajojen ulkopuolelta liittyy monia rajoituksia.

Oili Pentinsaari selvitti monimutkaista lainsäädäntöä niin CITES-sopimuksen kuin kasvinsuojelunkin kannalta.

Orkideaterveisiä Ontariosta
Orkidealehdelle lähetetty valikoima kämmekkäkuvia suurten järvien alueelta Kanadasta innoitti Tuula Hulkkosen nojatuolimatkalle tutustumaan pohjoisamerikkalaisiin luonnon orkideoihin lähdekirjallisuuden avulla.

Presidentin orkidea Dendrobium Tarja Halonen
Singaporen kansallinen orkideapuutarha nimesi Dendrobium-risteymän presidentti Tarja Halosen mukaan hänen valtiovierailunsa kunniaksi. Tuula Hulkkonen haastatteli lehdistöpäällikkö Eila Nevalaista tapahtuman johdosta.

Lumikuningatarviikko
Mariliina Perkon katsaus tämänvuotisesta orkideatapahtumasta Helsingin Talvipuutarhassa.

Okideoiden kasvualustat ennen ja nyt
Kari Pohjakallio
tarkastelee erilaisia käsityksiä orkideoiden kasvualustoista kolmenkymmenen vuoden ajalta.

Missä kaikessa orkidea voi kasvaa
Oili Pentinsaaren havaintoja erilaisista materiaaleista, joissa orkideat kasvavat.

Toimintakertomus vuodelta 2007

Kevät koittaa!
Matti Niissalon kolumni Lontoon Kew Gardensista.

Orkidealehden Postilaatikko
Kysymys-, vastaus- ja kommenttipalsta, jota toimittaa Oili Pentinsaari.

EOC-kokous Budapestissa
Ari Matikka vieraili Unkarin orkideaseuran näyttelyssä, jonka yhteydessä kokoontui myös Euroopan orkideakomitea.

Stuttgartin orkideanäyttely
Judit Mäkisen raportti.

Lontoon orkideanäyttely
Tuula Hulkkosen raportti

Suomen Orkideayhdistys Joensuun Kukkatalon orkideapäivillä
Pekka Pärnänen ja Eila Smura opastivat joensuulaisia orkideaharrastajia.

Henkilöuutisia
Esittelyssä yhdistyksen uudet johtokunnan jäsenet.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “ORKIDEALEHTI 2/2008”