ORKIDEALEHTI 3/2006

EOC2006, 14. Euroopan orkideakomitean konferenssi ja -näyttely
Tuula Hulkkosen raportti Italian Padovassa helmikuussa 2006 pidetystä orkideanäyttelystä ja konferenssista.

Kuolan kämmekät
Tri Ilona Blinova Kirovskin kasvitieteellisestä instituutista on tutkinut Kuolan niemimaan kämmeköitä ja niiden menestymismahdollisuuksia pohjoisella äärirajalla (luento EOC2006-konferenssissa). Lyhentäen suomentanut Tuula Hulkkonen, asiantuntijana Jouko Rikkinen.

Tavaramerkit kasvien nimissä: tarpeetonta kiusaa kasviharrastajille
Tavaramerkit eivät ole kasvien virallisia nimiä. Visa Lipponen kirjoittaa viljelykasvien nimissä yleistyneestä käytännöstä, jossa kauppapuutarha laskee kasvin markkinoille ”tavaramerkkinimellä”, ja siitä haitasta mitä tämä käytäntö aiheuttaa.

Cattleyasta Cambriaan – Mitä nimilaput kertovat
Kari Pohjakallio selvittää, mitä kätkeytyy risteymäorkideojen nimilappulyhenteiden taakse.

Yhteiseloa terraariossa
Orkideojen kanssa samassa terraariossa voidaan kasvattaa myös pieneläimiä, kuten hyönteisiä ja matelijoita. Timo Paasikunnas kertoo kokemuksistaan.

Kööpenhaminan yliopistollinen kasvitieteellinen puutarha Botanisk have; Taimikasvatusta
Oili Pentinsaari vieraili Kööpenhaminan 400 vuotta vanhassa kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa on myös orkideahuone. Puutarhan myymälästä ostetun ”pullotaimen” istutus esitetään kuvien kera.

Sukellus orkideaparatiisiin Singaporessa
Anna Laakkonen kertoo orkideaelämyksistä Singaporen lentoasemalla ja paikallisessa orkideapuutarhassa.

Pappilan orkideat
Jukka-Pekka Sepperi on ollut yhdistyksemme jäsen ja innokas orkideankasvattaja jo neljännesvuosisadan ajan. Häntä kävi haastattelemassa Oili Pentinsaari.

Kirja-arvioita: Growing Hardy Orchids (Matti Niissalo), Masdevallias (Sirkka Talvimo), Orkidéer, Expertens bästa råd & tips (Mariliina Perkko)

Orkidealehden Postilaatikko
Kysymys- ja vastauspalsta, toimittajana Mariliina Perkko

Tapahtumia: Terveisiä puutarhamessuilta Tukholmasta (Mirja Vuorisalo), Yhdistyksemme kevätbasaari, Viron kämmekät valokuvin (Tuula Hulkkonen)