ORKIDEALEHTI 3/2007

Kuudennen kerroksen katleijat
Katleijat kukkivat ja kasvavat hyvin, kun ne saavat esteettömästi valoa kerrostaloasunnon ikkunalaudalla sekä sopivasti kosteutta ja lannoitusta. Oili Pentinsaari kävi tutustumassa Veijo Kolusen kasvatusmenetelmään.

Etelä-Amerikan viidakoista eurooppalaisten harrastajien unelmakasveiksi
Oili Pentinsaaren
katsaus katleijoiden löytöhistoriaan.

Vanda-harrastukseni tänään
Tiina Jokiniemi
kertoo kolme vuotta sitten syntyneen harrastuksensa nykyvaiheesta.

Odontoglossum pulchellum vei ajatukset vuosikymmenten taakse
Kari Pohjakallio
pohtii Odontoglossum pulchellumin (nyk. Cuitlauzina pulchella) kasvattamisen yleisyyttä yhdistyksemme piirissä.

Lähde retkelle Ruissaloon
Syyskuun jäsenretken ilmoittautumisohjeet.

Orkideanmetsästystä Ruizin ja Pavónin retkikunnan jalanjäljissä
Henry Oakeley
, englantilaisen orkideayhdistyksen (The Orchid Society of Great Britain) puheenjohtaja, kertoi EOC2006-orkideakonferenssissa Italian Padovassa matkoistaan Peruun. Hän vaelsi oppaansa kanssa samoilla seuduilla, joille kuuluisa espanjalainen retkikunta teki tutkimusmatkan pari sataa vuotta sitten. Luennon suomensi Orkidealehdelle Oili Pentinsaari.

Yhteistilaus 2007
Oili Pentinsaaren
raportti yhdistyksemme viimekeväisestä kasvitilauksesta.

Orkideamatkalla Englannissa
Jouni Seppäsen
tutustumiskohteina Etelä-Englannin matkalla viime maaliskuussa olivat orkideatarhat Plested Orchids ja Burnham Nurseries Ltd.

Dactylorhiza osiliensis Pikner – uusi kämmekkälaji Virossa?
Matti Niissalo
esittelee Saarenmaalla kasvavan kämmekän, joka eräiden tutkijoiden mukaan on uusi Dactylorhiza-laji.

Kirja-arvioita
Tuula Hulkkonen
esittelee Steven A. Frowinen kirjan Fragrant Orchids, ja Oili Pentinsaaren arvioinnin kohteena ovat kaksi katleijakirjaa: A.A. Chadwick & Arthur Chadwick: The Classic Cattleyas ja Jürgen Roth: Cattleya.

Kämmeköitä ja vehkoja
Alkukesän kasvielämyksiä Britanniassa. Matti Niissalon kolumni.

Kuningattaren puutarhurista maailmankuuluksi orkideaviljelijäksi
Oili Pentinsaari
kävi tapaamassa Hans Christiansenia hänen orkideatarhallaan Tanskan Fredensborgissa.

Orkidealehden Postilaatikko
Keskustelu-, kysymys ja vastauspalsta, toimittajana Oili Pentinsaari.

Lumikuningatarjuhlat
Suuren suosion saavuttaneesta ”lumikuningatarviikosta” on muodostunut yhdistyksemme perinteinen neuvontatilaisuus maaliskuisessa Helsingin Talvipuutarhassa. Oili Pentinsaaren raportti.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “ORKIDEALEHTI 3/2007”