ORKIDEALEHTI 3/2008

Costa Rican orkideoita etsimässä
Keski-Amerikassa sijaitseva Costa Rica on tunnettu rikkaasta ja monimuotoisesta luonnostaan, myös orkideoistaan. Oili Pentinsaari osallistui opastetulle luontomatkalle ja kertoo kokemuksistaan sekä matkan aikana näkemistään orkideoista.

Lankester – elävien kasvien museo
Costa Rican kiertomatka huipentui vierailuun Lankesterin kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa kasvatetaan noin tuhatta orkidealajia. Oili Pentinsaari tapasi myös Dichaea-tutkija Franco Pupulinin.

Orkideat kiinnostivat puutarhapäivän vierailijoita
Suomen Orkideayhdistys esittäytyi kesäkuisessa Marketanpuiston puutarhatapahtumassa Espoossa. Yleisöä opastamassa olleet jäsenemme olivat tuoneet paikalle kiinnostavan valikoiman orkideoitaan, joiden kasvatusta ja hoitoa kävi selvittämässä Tuula Hulkkonen.

Yhteistilaus 2008
Raportti yhdistyksemme tämänvuotisesta yhteistilauksesta.

Pohjolan kaunottaret
Jouni Seppänen esittelee kaksi harvinaista Suomen luonnossa tavattavaa kämmekkää, neidonkengän ja lehtotikankontin, sekä kertoo retkestään niiden kasvupaikoille Keminmaalle.

Kasvinosien nimityksiä suomeksi ja englanniksi
Orkideakirjojen ja -kasvioiden sanastoa tutuksi kuvien avulla.

Budapestin kansainvälinen orkideanäyttely
Ari Matikan raportti Unkarin orkideaseuran huhtikuun 2008 näyttelystä.

Voiko puutarhanhoidosta saada tarpeekseen?
Matti Niissalon kolumni tarkastelee Kew Gardensin keväällä kukkivia orkideoita ja käyntiä Eden Projectissa Englannin Cornvallissa.

Orkideat matkamuistoina
Mirja Vuorisalo kertoo kokemuksistaan orkideoiden siementaimien kasvattamisesta.

Pullotaimien istuttaminen
Oili Pentinsaaren kuvasarja ja ohjeet siementaimien istuttamisesta.

Orkidealehden Postilaatikko
Kysymys-, vastaus- ja kommenttipalsta.

Lounaissuomalaiset kokoontuivat Ruissalossa
Ari Matikan raportti Suomen Orkideayhdistyksen tilaisuudesta.

Suomen harvinaisin kämmekkä varastettiin
Tuula Hulkkonen referoi uutisia baltiantoukokämmekän katoamisesta Saaristomeren kansallispuistosta.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “ORKIDEALEHTI 3/2008”