ORKIDEALEHTI 4/2007

Talvi on juurihoidon aikaa
Miten orkideamme selviävät pimeästä vuodenajasta? Mirja Vuorisalon vinkkejä kävi kyselemässä Oili Pentinsaari.

Keinovalo orkideoiden kasvatuksessa
Ari Matikka tarkastelee, miten orkideoille voidaan järjestää keinovaloa taloudellisesti ja myös ihmissilmää miellyttävällä tavalla.

Orkidea palkitsee hoitajansa kukkimalla
Orkidean kasvun seuraaminen ja kukkimaan saaminen haasteellinen harrastus. Oili Pentinsaari vieraili Sirkka Talvimon luona, jonka koti on täynnä erilaisissa kasvuolosuhteissa viihtyviä orkideoita.

Orkideanäyttelyssä New Yorkissa
Jouni Seppäsen raportti viime maaliskuun suuresta orkideanäyttelystä New Yorkin kasvitieteellisessä puutarhassa.

Valkolehdokin seuralaiset
Kari Pohjakallio tutki, mitä muita kasveja kasvoi eräällä valkolehdokkiesiintymällä.

Orkidearetkiä Pohjois-Sveitsissä
Kesäkuisen Sveitsin vierailun patikkaretkillä Dactylorhiza-suvun kämmekät ja Gymnadenia conopsea (kirkiruoho) olivat yleisimmin tavatut luonnon orkideat. Tuula ja Matti Hulkkonen kävivät matkallaan myös eräällä hyvin varustetulla orkideatarhalla.

Zürichin yliopiston kasvitieteellinen puutarha
Tuula Hulkkonen kävi tutustumassa puutarhan kasvihuoneisiin. Kesäkuun nähtävyytenä oli 20-kukkainen Sobralia macrantha.

Kirja-arvioita
Palstalla arvioidaan seitsemän orkideakirjaa: kolme yleistä kasvatusopasta, kirjat Vandoista ja Denrdobiumeista sekä kaksi eurooppalaista kämmekkäflooraa.

Kylmän kesän lämpimät muistot
Matti Niissalo kertoo kolumnissaan viime kesän retkillä näkemistään uusista kämmekkälajeista, erikoisuutena lehtivihreätön lehtoneidonvaippa.

Orkideoita Ison-Britannian vanhimman yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa
Maria Pietiläisen seminaarimatka pieneen St. Andrewsin kaupunkiin Skotlannissa toi mukanaan orkideayllätyksen.

Orkidealehden Postilaatikko
Kysymys-, vastaus- ja kommenttipalsta, jota toimittaa Oili Pentinsaari

Euroopan orkideapuheenjohtajat kokoontuivat
Suomen Orkideayhdistyksen puheenjohtaja osallistui kesäkuiseen kokoukseen Saksassa.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “ORKIDEALEHTI 4/2007”