ORKIDEALEHTI 6/2006

Phragmipedium kovachii – sensaatiomainen löytö Andien kätköistä
Vuonna 2002 löydettiin Perun vaikeakulkuisesta vuoristosta yllättäen uusi Phragmipedium-laji, jolla on hyvin näyttävät purppuranpunaiset kukat. Oili Pentinsaari kertoo löydön aiheuttamista dramaattisista tapahtumista orkideamaailmassa.

Orkideaelämykset eivät haalistu
Suomen Orkideayhdistyksen kunniajäsen Liisa Viranko kertoo yli kolme vuosikymmentä sitten alkaneesta harrastuksestaan, haastattelijana Tuula Hulkkonen.

Opintielle Kew Gardensiin
Englantiin puutarha-alan opintoja jatkamaan siirtyneen Matti Niissalon kolumni.

Onnistunut ja monipuolinen 45-vuotisjuhlanäyttely
Tuula Hulkkosen raportti yhdistyksen lokakuussa järjestämästä orkideanäyttelystä.

Internetin orkideakirjat
Visa Lipposen kokoama laaja luettelo internetissä julkaistusta orkideakirjallisuudesta.

Harrastuksena kämmeköiden risteyttäminen
Tuula ja Matti Hulkkonen tapasivat Dresdenin viimekeväisessä orkideanäyttelyssä Peter Poweleitin, joka on menestyksellisesti risteyttänyt eteläeurooppalaisia luonnonvaraisia kämmeköitä pienessä kasvihuoneessaan Pohjois-Saksassa.

Orkideoiden tuholaiset kuriin
Heini Koskula esittelee tavallisimmat orkideoilla tavattavat kasvintuholaiset ja niiden torjuntakeinot.

Orkideat avaruudessa
Pekka Kuokkasen katsaus orkideoiden osuudesta avaruuden kasvitieteellisissä kokeissa.

München-Nymphenburgin kasvitieteellinen puutarha
Tuula Hulkkonen kertoo merkittävästä eteläsaksalaisesta kasvitieteellisestä puutarhasta ja sen orkideoista.

Muut lehdet: Kiinalainen orkidea
Visa Lipponen kommentoi Nature-lehden artikkelia Holcoglossum amesianum -orkidean erikoisesta pölytysmekanismista.

Orkideoiden yhteistilaus 2006
Oili Pentinsaari on koonnut jäsenten palautetta tämänvuotisesta yhdistyksen tilauksesta, joka tehtiin saksalaiselta Joachim Kargen tarhalta.

Orkidealehden Postilaatikko
Lukijoiden kokemuksista, mielipiteistä, kysymyksistä ja vastauksista koottu palsta, jota toimittaa Mariliina Perkko.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “ORKIDEALEHTI 6/2006”