Orkidealehti 6/2008

Lokakuun näyttelyssä upeita orkideoita
Ari Matikan artikkeli kertoo yhdistyksen joka toinen vuosi pidettävästä orkideanäyttelystä, jossa nähtiin paljon hienoja orkideoita ja päästiin osallistumaan kiinnostavaan oheisohjelmaan.

Dendrobium Tarja Halonen mukana näyttelyssä
Näyttelyyn saatiin lainaksi presidentin nimikko-orkidea. Tuula Hulkkosen raportti.

Huomionosoituksia näyttelyssä
Näyttelyn yhteydessä kutsuttiin Kari Pohjakallio kunniapuheenjohtajaksi ja Arno Kasvi kunniajäseneksi. Tilaisuuksista raportoi Tuula Hulkkonen.

Miten kasvatamme markettiorkideoita
Marraskuun kuukausikokouksesta keskusteltiin supermarketeissa, rautakaupoissa yms. liikkeissä, usein ilman nimilappua myytävistä orkideoista Visa Lipposen johdolla. Tuula Hulkkonen selostaa illan keskustelua.

Lisää orkideoiden suojelusta
Oili Pentinsaari täsmentää orkideoiden suojeluun liittyvää monimutkaista lainsäädäntöä.

Istuttaisinko kämmeköitä omaan puutarhaan
Oili Pentinsaari haastatteli muutamia orkideaharrastajia, jotka kasvattavat kämmeköitä puutarhassa. Hän kertoo myös artikkelissaan kotipihaan sopivista kämmekkälajeista, niiden hankintapaikoista ja istuttamisesta.

Neljännesvuosisata orkideain kasvatusta ja yhdistystoimintaa
Pitkään orkideoita harrastanutta ja yhdistyksessä toiminutta Saara Vuoriota kävi tapaamassa Oili Pentinsaari.

Loppusuora häämöttää
Matti Niissalo kertoo kolumnissaan puutarhaopintojensa viimeisen vuosikurssin tunnelmista.

Orkideain kehälehtien muotoja
Maria Pietiläisen ja Päivi Saarilaakson piirrokset havainnollistavat mikä orkidean kukassa on petali, mikä huuli ja mikä sepali.

Kirja-arvioita: Loistokkaasti Lycasteista, Venuksenkenkien tosiharrastajalle
Oili Pentinsaari ja Tuula Hulkkonen arvioivat uusia kirjoja.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Orkidealehti 6/2008”